Paypal Teaming Up met New York-Based Trust Company om Crypto Service te lanceren: Verslag

PayPal is naar verluidt van plan om een partnerschap aan te kondigen met het in New York gevestigde trustbedrijf Paxos, terwijl het zich voorbereidt op de lancering van de diensten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Onder verwijzing naar bronnen die bekend zijn met de zaak, meldt Coindesk dat de betalingsgigant Paxos koos voor de levering van crypto-activa zodra het de cryptocurrencydiensten lanceert.

Het is nog niet duidelijk welke digitale activa PayPal zal ondersteunen. Paxos is de grootste emittent van gereguleerde stablecoins, waaronder Binance USD (BUSD). Het financiële bedrijf is ook wettelijk toegestaan om Bitcoin Up (BTC) en Ethereum (ETH) aan te houden namens institutionele beleggers.

Het rapport komt een week na de lancering van de Paxos Crypto Brokerage service, die bedrijven in staat stelt om crypto handel en het verzenden van functionaliteiten in hun applicaties te integreren.

Charles Cascarilla, CEO van Paxos en medeoprichter, zegt dat de API-gebaseerde oplossing klanten een kosteneffectieve manier biedt om crypto-diensten aan klanten te leveren.

„In plaats van te moeten zoeken naar nieuwe diensten en merken, kunnen consumenten toegang krijgen tot crypto via de merken en applicaties die ze vertrouwen – van fintech apps tot banken en van makelaars tot e-commerce merken.“