Blockstreamin Bitcoin-satelliittisolmu käynnistyy Venezuelassa

Venezuelan kryptovaluutan hyväksyminen on ollut vaikuttava saavutus. Epävarman taloudellisen tulevaisuuden edessä maan on täytynyt luottaa salaukseen entistä enemmän. Nyt kun kryptovaluutoista on tullut osoitus Venezuelan taloudellisessa ympäristössä, maa on tehnyt parannuksia pääsyyn.

Helpompi maksu kaikille

Viimeisimmällä salauksen käyttöönoton rajalla Venezuelan hallitus oli tehnyt yhteistyötä blockchain-ratkaisujen tarjoajan Blockstream kanssa käynnistääkseen Bitcoin Trader solmun satelliittiverkossaan. Vuonna blogikirjoitus julkaistiin aiemmin tällä viikolla, salauksen maksupalvelutili CryptoBuyer ilmoitti esitellyt Bitcoin solmun maassa.

CryptoBuyerin ja Blockstreamin suorittama käynnistys tekee olennaisesti venezuelalaisille mahdollisuuden lähettää satosheita (Bitcoinin pienimmät yksiköt) Internetin välityksellä ilman luotettavaa yhteyttä. Maan syrjäisillä alueilla asuville ihmisille tämä aloite tarkoittaa, että salaus on aina lähellä.

Blogikirjoituksen mukaan Cryptobuyer pystyi käynnistämään satelliittisolmun Blockstream Satellite -sivustolla yhteistyössä salauksen koulutuspalvelun AnibalCrypto kanssa.

Myös projektiin osallistunut Valencian ohjelmoija Álvaro Pérez sanoi:

„Latasimme koko Bitcoin-lohkoketjun ja teimme onnistuneesti ensimmäisen tapahtuman maassamme sijaitsevan Bitcoin-satelliittisolmun kautta Valencian kaupungista 23. syyskuuta. Saimme bitcoinia satelliittiyhteyden kautta ilman internetyhteyttä. Se oli suuren saavutuksen hetki. ”

CryptoBuyerin toimitusjohtaja Jorge Farias lisäsi, että projektin tarkoituksena oli ratkaista reaalimaailman taloudellisen osallisuuden ongelmia miljoonille maassa. Se on CryptoBuyerin tehtävän mukaista tuoda kryptovaluuttoja useampaan venezuelalaiseen, koska yritys on jo asentanut useita Bitcoin-pankkiautomaatteja ja myyntipisteitä ympäri maata.

Blogikirjoituksessa lisättiin, että kaikki osapuolet käynnistävät lisää solmukohtia Caracasissa, Venezuelan pääkaupungissa ja eteläisessä Bolivarin osavaltiossa. Kiinnostuneet käyttäjät voivat muodostaa yhteyden satelliittisolmuihin verkkoverkkojen kautta, joita testataan jo eri puolilla maata.