Bitcoin Mining Moeilijkheid Zoomt naar All-Time High, maar BTC Prijs Beweegt Sneller

Nadat de Bitcoin (BTC) mijnbouwmoeilijkheden vandaag de dag sterk zijn toegenomen, is de mijnbouw 20% moeilijker geworden dan vlak voor de derde BTC-helft in mei. In dezelfde periode steeg de prijs van de populairste cryptocurrency echter met 27%, wat de winstmarges van de mijnwerkers spaart.

Op zondagochtend (UTC-tijd), sprong de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw, of de maatstaf voor hoe moeilijk het is om te concurreren voor de mijnbouwbeloningen, met 11,35% tot 19,31 T, waardoor een nieuwe recordhoogte werd bereikt.

Deze stijging was de op één na hoogste in meer dan een jaar, aangezien het BTC-netwerk de gemiddelde bloktijd, die de laatste tijd onder de normale 10 minuten lag, moest aanpassen. Deze week werd het zelfs 8 minuten, wat betekent dat na het verhogen van de rekenkracht van het BTC-netwerk, bekend als hashrate, de mijnwerkers erin slaagden om een nieuw blok te vinden en de BTC 6,25 beloning sneller te claimen.

De mijnbouwproblematiek van Bitcoin Trader wordt om de twee weken of om de 2016 blokken, om precies te zijn, aangepast. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe minder rendabel de Bitcoin-mijnbouw is naarmate de kosten voor het vinden van een blok toenemen.

Maar zelfs nadat deze maatregel zijn nieuwe recordhoogte had bereikt en nu 20% groter is dan voor de halvering in mei van dit jaar, toen de BTC-bloksubsidie gehalveerd werd tot 6,25 BTC per blok, hielp de prijs van de bitcoin de gestegen kosten enigszins te compenseren. In dezelfde periode is BTC met ongeveer 27% gestegen, terwijl hashrate met bijna 9% is gestegen en ook in september een nieuw record heeft bereikt.

Ondertussen verkochten de mijnwerkers op de moeilijkheidsaanpassingsdag meer BTC dan ze in de voorbije 24 uur genereerden. Zoals gemeld, willen de mijnwerkers de beste prijs voor hun bitcoins krijgen, maar ze moeten nog steeds de operationele kosten dekken: „Ze zijn over het algemeen geen langwerpige munt, maar ze zijn marktconform.“

Op het moment van schrijven (06:08 UTC), handelt BTC tegen USD 10.966 en is onveranderd in een dag. De koers stijgt met 4% in een week, waardoor het maandelijkse verlies daalt tot 7,5%.