3 tapaa pitää kryptovaluuttasi turvassa mobiililaitteilla

Usein matkapuhelimen salauksen valitseminen vastaa mukavuuden ja helppokäyttöisyyden valitsemista turvallisuuden sijaan.

Mutta viime vuosina matkapuhelinten turvallisuudessa on tapahtunut merkittävää kehitystä, ja kryptovaluutan käyttäjillä on nyt lukuisia vaihtoehtoja – joista monet tarjoavat tietoturvaominaisuuksia, jotka kilpailevat jopa useimpien tietoturva-lompakoiden kanssa.

Tässä mielessä tarkastelemme kolmea nykypäivän turvallisinta vaihtoehtoa – silloin kun turvallisuus on tärkeintä.

Kolikkolompakko + YubiKey

Kun valitset matkapuhelinta, on tärkeää asettaa turvallisuus etusijalle kaikelle muulle, koska monet matkapuhelimet ovat yleensä vähemmän turvallisia kuin työpöydän kollegansa – yksinkertaisen tosiasian vuoksi, että matkapuhelimet ovat helpommin käytettävissä kuin tietokoneet.

Tämän ongelman voittamiseksi Coin Walletista – joka on tällä hetkellä yksi suosituimmista monivarallisista mobiililaitteista – tuli yksi ensimmäisistä lompakoista, joka tukee FIDO-pohjaista kaksivaiheista todennusta. Yhdistämällä Coin Wallet FIDO-yhteensopivaan 2FA-avaimeen, kuten 45 dollarin YubiKey 5 tai Googlen 50 dollarin Titan-turva-avain, käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että heidän omaisuutensa ovat tiukimpien turvallisuusstandardien mukaisia.

Vaikka kolikkolompakkoa käytetään yleisimmin mobiililaitteiden kanssa, sillä on myös työpöytäsovellusten versiot Mac OS: lle ja Windowsille sekä yksinkertainen web-lompakon versio. Kukin näistä voidaan myös käyttää yhdessä YubiKeyn tai muun tuetun suojausavaimen kanssa varojen turvallisuuden maksimoimiseksi. Tämä YubiKey on liitettävä laitteeseen, jossa lompakkosovellus toimii, aina, kun tapahtuma on suoritettava – ilman sitä hakkerit tai huijarit eivät voi käyttää mitään käyttäjän varoja.

FIDO 2FA -tuen lisäksi Coin Wallet käyttää myös asiakaspuolen AES-256-salausta kolikoiden salaamiseen suoraan laitteeseen ja sisältää BIP39-salasanan salauksen. Näin varmistetaan, että kolikoita ei voi noutaa, vaikka laitteeseen pääsisikin fyysisesti, samalla kun käyttäjä voi tarvittaessa palauttaa varansa suojatulla salasanalla.

Yli 20 miljoonalla latauksella ja tuella kahdeksalle suosituimmasta kryptovaluutasta Coin Wallet on nopeasti vakiinnuttamassa asemansa hallitsevana kryptovaluutta-matkapuhelimena.

Go Multi-allekirjoitus

Useimmiten varastoidun ja käytetyn omaisuuden tyypistä riippuen monet kryptovaluutan omistajat voivat hyötyä omaisuuksiensa multi-allekirjoituksen suojauksesta.

Toisin kuin tavalliset lompakot, usean allekirjoituksen lompakot vaativat allekirjoituksia useilta eri avaimen haltijoilta tapahtuman käsittelemiseksi. Tämä noudattaa yleensä yksinkertaista m-of-n-mallia, jossa vähintään m kaikista n avainhaltijasta täytyy kirjautua ulos tapahtumasta ennen sen käsittelyä – esimerkiksi 2/3 / 4 tai 4 7 haltijaa.

Usean allekirjoituksen tarkka toteutus vaihtelee kryptovaluutan mukaan, ja se voi vaihdella älykkääseen sopimuspohjaiseen monisignaaliseen salaukseen valuutoille, kuten Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) ja Waves, Bitcoinin tarjoamaan paljaaseen moniallekirjoitukseen. (BTC) ja Bitcoin SV: n (BSV) tarjoamat kynnysallekirjoitukset.

Usean allekirjoituksen tuen monimutkaisuuden vuoksi useimmat monisignaaliset lompakot tukevat vain yhtä kryptovaluuttaa, joten ne eivät ole ihanteellisia kenellekään, jolla on monipuolinen kryptovaluuttaportfolio – koska niiden salkun hallintaan tarvitaan useita erilaisia ​​lompakkoratkaisuja.

Siitä huolimatta niille, jotka haluavat hallita yhtä kryptovaluuttaa käyttämällä monen allekirjoituksen suojausta, laaja valikoima matkapuhelimia tukee nyt vaihtoehtoa. Näitä ovat Electrum, BitPay ja BitGo for Bitcoin; Electron Cash for Bitcoin Cash (BCH); ja Freewallet for Tron (TRX).

Käytä laitteistolompakkoa

Laitteiden lompakot ovat olleet pitkään tunnettuja kryptovaluuttaturvan kultastandardina, koska ne antavat käyttäjille mahdollisuuden tallentaa varojaan turvalliseen offline-ympäristöön, jopa allekirjoittaessaan tapahtumia.

Viime aikoihin asti he olivat suurelta osin varattu niille, jotka hallitsivat omaisuuttaan työpöydältä – mobiilituen puutteen vuoksi. Mutta tämä muuttui viime vuosina, kun useat suosituimmista laitetoimittajista käynnistivät mobiilisovellukset ja alkoivat tukea matkapuhelimen salauksenhallintaa Bluetoothin ja USB: n kautta (tyypillisesti OTG-kaapelin kautta).

Nykyään käyttäjät voivat käyttää Ledger-, Trezor- ja KeepKey-lompakkojaan mobiililaitteidensa ja oikean siihen liittyvän lompakkosovelluksen kanssa. Useat uudemmat laitteet, mukaan lukien Ledger Nano X, Trezor Model T ja CoolWallet S, voidaan liittää Bluetoothin avulla, jolloin käyttäjät voivat hallita tuotevalikoimaansa langattomasti.

Vaikka laitteistolompakot ovat kiistatta turvallisin tapa salata valuuttoja, tämä turvallisuus voi tulla kirjaimellisesti kalliiksi – koska useimmat laitteistolompakot eivät ole halpoja. Uusimman sukupolven Bluetooth-laitteistolompakot ja laajin tuki kryptovaluutoille katsot jonnekin noin 120 dollarin alueelle.

Mutta niille, joilla on huomattava kryptovaluuttaportfolio, jossa turvallisuus on erittäin tärkeää, laitteistolompakon hinta voi olla pieni hinta mielenrauhasta. Toisaalta niitä, joilla on pienempi salkku, palvelevat todennäköisesti yhtä hyvin Coin Wallet + YubiKey -asetus.